Project PostNL
In opdracht van PostNL ga ik de User Interface van de huidige PostNL terminal optimaliseren.
Ik heb hiervoor 3 verschillende vakken gevolgd, die mee hielpen aan het proces hiervan. Dat zijn de vakken Evidance Based Design, Behavioural Patterns en Project Interaction voor de begeleiding.
Dit project stond in het teken van onderzoek doen, testen en presenteren aan de klant. Ook zijn we vooral ingegaan op de details van een user interface. Wat triggert de gebruiker om die keuze te maken, waardoor je het voor de gebruiker makkelijk maakt. Ik heb me tijdens dit project verdiept in micro interacties. Daarvoor heb ik het boek Microinteractions, designing with details gelezen van Dan Saffer. De stof heb ik toegepast tijdens het ontwerpen van de nieuwe schermen voor de PostNL terminal. 

Ik heb de taak: De medewerker van het PostNL Pakketpunt. Deze medewerker gebruikt de terminal om pakketten aan klanten mee te geven.
(bij het ophalen van een pakket (scannen, legitimeren, tekenen voor ontvangst, betalen).
Deze stappen heb ik onderzocht en gekeken of dat gebruiksvriendelijker ontworpen kan worden.

Oplossing
Mijn oplossing is om de medewerker van een PostNL terminal er bewust van te maken dat hij/zij het nieuwe rijbewijs dat sinds 2014 wordt uitgegeven ook kunt scannen doormiddel van de QR code die erop staat. Uit interviews en testen is gebleken dat het rijbewijs van 2014 scanbaar is, hierdoor hoeven de medewerkers van de PostNL terminal niet meer het legitimatie nummer over te typen. Uit interviews bleek dat de medewerker het vaak verkeerd overtypte of het slecht konden lezen omdat het zo klein in. Dit kost met name tijd, tijd van degene die zijn pakketje komt ophalen maar ook voor de medewerker van een PostNL terminal. Op de oude rijbewijzen stond een barcode, daar wisten ze wel van dat ze die konden scannen, maar er was nooit iets gecommuniceerd dat ze ook QR codes konden scannen. Mijn uiteindelijke oplossing was om de medewerker van een PostNL terminal al vroeg in de flow van de schermen te laten weten dat het rijbewijs van 2014 ook scanbaar is.

Tijdens de eindbeoordeling van het project, moest je je oplossing pitchen aan de ontwerpers van PostNL. Zij zijn tijdens dit project betrokken geweest en hebben ons inzichtelijke informatie kunnen geven. Aangezien wij veel moesten testen met de terminal en dit onderzoeken, hadden ze een terminal geplaatst op de HVA campus. 

Hierboven zie je een foto van de nieuwe flow en schermen van de PostNL terminal.
Prototype 6.0 
Gebruikte methodes tijdens het project
- Participant observation
- Interviews
- Persona
- Morphologische kaart
- Customer Journey
- Affinity map
- Desk research
- Testen
- Card sorting
- Survey
- Eye tracking
- Expert review
Postnl
Published:

Postnl

Published:

Creative Fields