Vi har då under fredagen den 22:e. Denna fredagen ska jag anänvda väl eftersom vi hade ungefär 3 timmar på oss. Jag var med ett par klasskamrater och fotade. Det var lite tjatigt vem som skulle vara modeller för fotaona men tillslut fick vissa sina bilder. Jag däremot fick inte så bra bilder som jag hade tänkt mig. Medans jag hjälpte min vänner med sina bilder började klockan bli mycket och det blev mörkt. Mina bilder blev inte så ljusa även om jag hade hyfsat högt iso. Jag tycker att mina bilderna blev sådär denna gången igen. Min kamerateknik var inte så bra och den kan förbättras.  Mina bilder blev lite gryna och ena var tillochmed suddig.
Det här är då min två bilder jag ska använda. Dessa bilder är då i RAW-format. Den första bilden höjde jag Exposure och den andra bilden drog jag ner Temprature så bilden blir lite mer kallare.
 
Första bilden: Denna bilden tyckte jag var den bästa av dessa två.Bilden ska då vara med i en reklam om en prakourklubb. Varför jag blev nöjd med denna var att budkapet jag ville förmedla var frihet och tanken att du kan ta dig över vad som helst med hjälp av parkour. Friheten att du kan ta dig över varsom helst. När jag skulle ta bilden valde jag att ha ett svagt grodperspektiv för att få Erik lite högre upp. Detta tyckte jag ger Erik lite mer i en makt possition i bilden och lyfter fram att Erik är motivet. Om jag hade stått upp istället så skulle man få med en del snö i bilden vilket skulle göra en lite irriterad eftersom snön är så vit. Så jag tog den i sagt grodperspekitv vilket gjorde också att Erik smälter in i bakgrunden bortsätt från all snö som fanns på marken.
 
Bilderna blir inte helt perfekta för att våra kamerainstälningar var inte helt på topp. Jag ville att kamerainstälningarna skulle passa bra eftersom miljön var ganska mörk. Jag är dock ingen expert på kamerainstälningar så vi fick ta en del test foton för att matcha instälningarna. Det tog lite tid och tiden började rinna ut och det blev allt mer mörkare. Fick fick använda oss utav 
f/4, 1/200 ISO 800. Trots högt iso så var bilden lite mörk men i slutändan kunde jag redigera i RAW och ljusa upp den lite till. Jag ville inte ljusa upp en för mycket eftersom jag vill ha den här kalla mörka effekten kvar. Men sammtidigt ville inte jag ha den för mörk. Mina kanter blev bra automatiskt tycker jag. Dom blev mörka medans i mitten fanns ljus vilket gör att Erik hammnar i fokus mer. Bilden blev dock lite gryning efterosm vi hade ganska högt iso.
 
 
Jag kunde har tagit bilden på ljusa dag för att ha ett normalt iso. Då skulle bilden inte vara like suddigt. Jag kunde använda mig utav kort skärpedjup för att få Erik i fokus och bakgrunden lite suddigare. Men jag blev nöjd med bilden endå.
 


Andra Bilden: Denna bilden var den som jag blev minst nöjd med av dessa två bilder men bildern klassar fortfarande med i min top 2 lista. I början hade jag ingenarning var bilden skulle förmedla men när jag fick se att Erik var lite suddig så slog tanken mig. Fart, snabbhert. Jag valde mig utav budskapet snabbhet. Medan jag tog massa bilder så fick Erik hoppa runt. Jag tog dock bilden i sammavinkel. Jag tror att jag skulle få fler bra bilder om jag bytte vinkel lite då och då. Till slut så fick jag en bra bild medans tiden håller på att rinna ut. Redan då så tyckte jag att Erik blev suddig. Jag tyckte det var väldigt jobbigt efter det slog mig att ha buskapet snabbhet.
Jag använde mig inte utav några stora redigeringar utan bara lite justeringar i RAW. Jag kallade ner bilden lite grann för att få en lite mystisg och kall miljö. Jag behövde även inte redigera kanter eller liknande för att få erik mer i fokus eftersom jag tycker han har bra fokus i bilden. Varför har han bra fokus i bilden? Jo, eftersom bakgrunden är klarare medans Erik är lite suddigare så får man mer fokus. Hans kläder förstärker det ännu mer eftersom dom är blåa. Han är också i centrum av bilden vilket är bra.
 
Jag tycker att detta projektet har varit roligt för att jag gillar action. Det har dock varit ganska svårt för att action blider är svåra att få till. Man måste tänka på så mycket eftersom objektet är oftast i rörelse. Man lär sig nya saker varje gång vilket är bra. Man får lära sig vad man ska förbättra för att lyckas bättre nästa gång. Jag blev dock ganska nöjd med mina bilder tillslut även om mina bilder inte är så proffsiga. Jag har mycket att lära inom kamerainstälningar för att få mina bilder att bli ännu bättre. Jag tycker att min planering borde läggas mer tid på eftersom en planering är väldigt viktigt att ha. Det gör så att prossesen blir enklare. Istället för att hitta på 20 min innan man ska ta kort så kan man redan börja planera dagar eller veckor om det skulle behövas. Så planering och kamerateknik skulle var det första jag behöver för bättra mig. Annars har prossesen varit roligt, mycker skratt och skoj har jag varit med om under projektet.
 
 
 
 
Action Foto
Published:

Action Foto

Actionfoto

Published:

Creative Fields